Mijn favorieten

Realistische waardebepaling

Wat kan je verwachten van een goede makelaar

Wil je binnenkort je huis verkopen? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar. Maar wat kost een makelaar nou precies? En wat doet een makelaar voor dat geld? In dit blog beschrijven we een aantal dingen die je mag verwachten van een goede makelaar bij de verkoop van je huis.

1. Geen verrassingen

Een makelaar wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van jouw huis te ontvangen. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt vooraf afgesproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

2. Goede presentatie

Bij de verkoop van je huis is het enorm belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie op internet. Het is van belang om goed vindbaar te zijn op internet en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in de regio.

Bij een goede online presentatie van jouw huis kun je denken aan:
• Goede, professionele foto’s
• Heldere 3D plattegronden

3. Realistische waardebepaling

De waarde van jouw huis stelt een makelaar vast. Sommige makelaars geven standaard een hoge waarde op, zodat klanten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Dat leidt er helaas toe dat het huis vaak te lang en voor een te hoge prijs te koop staat, om uiteindelijk voor een lagere prijs te worden verkocht.

Om er zeker van te zijn dat je een realistische waardebepaling ontvangt, kun je er voor kiezen om een makelaar te zoeken die is aangesloten bij de NVM. Zij kijken naar de gemiddelde vraagprijzen voor woningen in een wijk of buurt, en voor welk bedrag deze uiteindelijk zijn verkocht.

Sta jij op het punt om je huis te verkopen en wil je verzekerd zijn van de best mogelijke aanpak? Makelaardij Jan de Lange is al meer dan 30 jaar dé vertrouwde NVM Makelaar voor Sneek en Sudwest Fryslan en voert de waardebepaling gratis voor je uit bij de verkoop van je huis. Vraag de gratis waardebepaling nu aan!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring