Mijn favorieten
Vrijwillig jouw Woning Veilen in Sneek e.o.
De woningmarkt verandert continu en Makelaardij Jan de Lange verandert graag met jou mee. Wij zien dat er momenteel bij verschillende woningen meerdere kandidaat kopers zijn. Hoe bereiken wij het optimale resultaat? Een nieuwe manier om jouw woning te verkopen is door middel van de woning vrijwillig te veilen. Dit zorgt voor een snellere verkoop, tegen het hoogste bod! De koper betaalt een veilingvergoeding van 2% van de richtprijs en kan deze meenemen in zijn hypotheek.
 
 Verkoper betaalt geen standaard courtage
 Veilingkosten zijn voor koper
 Overzichtelijk en transparant
 Verkoop je woning nét even anders
 Geen resultaat, geen kosten

Hoe werkt het huis veilen op vrijwillige basis in Sneek e.o.?

1. Kennismaking en prijs bepalen
Wil jij jouw woning verkopen? Wij maken eerst graag vrijblijvend kennis! Tijdens het persoonlijke gesprek leggen wij stap voor stap uit hoe de vrijwillige veiling werkt. De vrijwillige veiling werkt anders dan je wellicht gewend bent. Wij bepalen in overleg met jou de richtprijs van de woning. Dit is dus geen vraagprijs, maar het bedrag waarbij de veiling start. De potentiële kopers kunnen alleen boven dit bedrag bieden.

2. Aanbieding klaar maken
Wij willen ervoor zorgen dat we jouw woning zo goed mogelijk aanbieden, zodat geïnteresseerden precies weten wat ze kunnen verwachten. Foto’s en plattegronden zijn hiervoor van belang. Natuurlijk wordt de aangeboden woning voorzien van een wervende tekst.

3. Promotie van je woning
Jouw woning wordt volledig op Funda geplaatst en op onze website (www.makelaardij-delange.nl) inclusief foto's, omschrijving van de woning en de plattegronden. Belangstellenden kunnen na registratie ook de kadastrale kaart, energielabel, lijst van zaken en vragenlijst bekijken en downloaden. Daarnaast wordt jouw woning op sociale media geplaatst, waaronder Instagram en Facebook inclusief een advertentiecampagne. Ook plaatsen we een ‘Te koop’-bord bij jouw woning.

4. Kijkmomenten
Wij plannen twee kijkmomenten per veiling of plannen individuele bezichtigingen. Deze worden strategisch gepland om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar jouw woning te laten kijken. Deze momenten worden ook duidelijk aangegeven op Funda en onze website. Als verkoper hoef je je daardoor niet druk te maken over allerlei bezichtigingen gedurende de hele week. Je weet dus direct waar je aan toe bent! 

5. Start veiling
Er wordt vooraf duidelijk met je gecommuniceerd wanneer de veiling begint en wat de looptijd zal zijn. Het bieden begint vanaf de afgesproken richtprijs, daarna kunnen de geïnteresseerden elkaar overbieden.

6. Het beste bod
Het gehele biedingsproces wordt online gedaan. Kopers kunnen na registratie een bod uitbrengen op de woning. Jij kunt als verkopende partij deze biedingen ook volgen. De kopers die een bod geplaatst hebben, ontvangen per mail een bericht wanneer hun bod wordt overboden. Het proces van bieden is volledig transparant. De bieders kunnen zien hoelang de veiling nog duurt én tot en met de eindtijd hun bod nog aanpassen. Naast de prijs wordt er ook gevraagd om de voorwaarden erbij te vermelden zoals bijvoorbeeld: onder voorbehoud van financiering en de bieder mag zijn bod motiveren.

7. Koopovereenkomst
Nadat de veiling is gesloten wordt met verkoper besproken of de hoogste bieder de woning gegund krijgt, of dat er gekozen wordt voor een koper met eventuele andere voorwaarden. Wij stellen daarna de koopovereenkomst op, welke door koper en verkoper zal worden ondertekend.  
Het verkoopproces heeft ongeveer een maand geduurd en de woning is op een eerlijke en transparante manier verkocht.


8. Notaris
Bij de notaris wordt de woning getransporteerd. De notaris zorgt dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. De koopsom met de veilingfee van 2% van de richtprijs wordt aan de verkoper uitgekeerd. De veilingfee wordt via de notaris uitgekeerd aan verkopend makelaar, welke de veiling volledig coördineert. Verkoper heeft dus geen reguliere courtagekosten aan de makelaar, de koper betaalt immers de veilingfee van 2% van de koopsom en de koper kan dit gewoon meenemen in zijn hypotheek. Dit staat ook keurig vermeld op de website als iemand een bod gaat uitbrengen.

Hoe werkt de veiling van een huis in Sneek e.o.  voor de koper?
Als je interesse hebt in een huis kun je je bij ons aanmelden om mee te doen aan de veiling van een huis in Sneek e.o.. Wij zullen jouw gegevens vertrouwelijk behandelen. De biedingen worden gedaan onder vermelding van een zelf gekozen gebruikersnaam. Op deze manier kun je als bieder dus anoniem blijven. Elke bieding is zichtbaar via de website, dit zorgt voor meer transparantie. Als bieder kun je ook voorbehouden en een koopmotivatie toevoegen, deze zijn uitsluitend zichtbaar voor de verkoper en makelaar.
Het is een echte veiling, dat betekent dat je ook overboden kunt worden. Ook kun je zelf overbieden. Tijdens een veiling is het uiteraard mogelijk om vaker te bieden, maar als je zelf het hoogste bod hebt dan kun je jezelf niet overbieden. Per mail wordt je op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces.


Alle voordelen van een huis veilen op een rijtje
 De koper betaalt een veilingfee van 2% van de afgesproken richtprijs.
 Tijdens de veiling is het biedproces duidelijk voor iedereen, hierdoor krijgt iedereen dezelfde kansen.
 De verkoop van huizen geschiedt onder voorwaarde van gunning door verkoper. Dit betekent dat de verkoper altijd het laatste woord heeft als het gaat om de definitieve verkoopbeslissing.
 Optimale opbrengst. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring